Knap­pe­ri­ge spruit­jes no­ten en spek

Ingrediënten

  • 450 g spruitjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g walnoten
  • 10 g cashewnoten
  • 5 g pijnboompitten
  • zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels magere spekblokjes
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • peper

Keuken benodigdheden

  • wok
  • Bereiden

 
Bereiding

  1. Spruitjes schoonmaken en wassen.
    Ui pellen en versnipperen.
    Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
    Walnoten in stukjes snijden. Cashewnoten verbrokkelen.
    In bodempje water met zout spruitjes ca. 4 minuten koken.
    Spruitjes afgieten boven zeef en met koud water afspoelen.

  2. In wok olie verhitten.
    Spekblokjes ca. 1 minuut al roerend uitbakken.
    Met schuimspaan uit pan scheppen.
    Spruitjes ca. 2 minuten op halfhoog vuur roerbakken.
    Walnoten, cashewnoten, pijnboompitten, versnipperde ui en knoflook ca. 30 seconden meebakken.
    Tijm en spekjes erdoor roeren.
    Op smaak brengen met zout en peper.


Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • energie 220 kcal 
  • eiwit 5 g 
  • koolhydraten 7 g 
  • vet 22 g