Gerecht Biefstuk- en sjalotrolletjes

 

Biefstuk- en sjalotrolletjes terriyaki

Japans koken - Judith Ferguson
4 personen

  • 4 bosuitjes; in stukjes van 5 cm
  • 120 gram biefstuk; dun gesneden 12 * 5 cm
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel saké; of droge sherry
  • 1 eetlepel dashi; of kippebouillon
  • 1 eetlepel mirin; of zoete sherry

Verdeel de uitjes in 4-6 porties. Rol 1 plak vlees om een portie uit. Maak ze vast met keuken touw. Doe hetzelfde met de rest van het vlees en de uitjes.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Leg de rolletjes er met de naad naar beneden in en bak ze 1 minuut boven matig vuur. Keer ze regelmatig om ze overal even bruin te bakken.

Zet het vuur laag en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de mirin. Kook het geheel nog 3 minuten. Haal dan het vlees er met een  schijmspaan uit.

Kook de vleessappen op een hoog vuur in tot op de helft. Voeg mirin toe.

Verwijder het keukentouw en doe de rolletjes terug in de pan. Kook ze regelmatig kerend, tot ze goed geglaceerd zijn. Snijd elke rol in plakjes van 1,25 cm dik, steek ze aan satépennen en serveer ze.