Gerecht Kip Yakitori

 

Kip ya­ki­to­ri

Ingrediënten

  • 100 ml Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 50 ml saké of mirin (japanse rijstwijn, fles 500 ml)
  • 3 cm verse gember (zakje 150 g), geschild
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 300 g kipdijfilet (biologisch)

Materialen

  • grillpan, satéprikkers, bakkwastje

Bereiden

1. Doe de sojasaus, basterdsuiker en mirin in een steelpan. Snijd de gember in dunne plakjes en voeg samen met de knoflook toe. Breng de yakitorisaus aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes inkoken. Schenk door een zeef en vang op in een kommetje.

2. Snijd de kip in blokjes van 2 x 2 cm. Rijg deze aan de satéprikkers, laat wat ruimte tussen de blokjes.

3. Bestrijk de kipspiesen met de bakkwast met de yakitorisaus. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 6 min. gaar. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.