Recept Stokbrood met gehakt

Recept Stokbrood met gehakt

 

Recept Stokbrood met gehakt: Stokbrood niet helemaal afbakken (5-6 min.) af laten koelen en in dunne schijfjes snijden. 

Halve paprika, ui en 2 teentjes knoflook heel fijn snijden. 

In een kom mengen met 0,5kg gehakt, gehaktkruiden, 1 of 2 eieren, toevoegen 1 a 2 eetlepels curry, ketjap manis & sweet chilly sauce (zonder pitjes), paneermeel bijvoegen en gehakt mengen tot het stevig wordt en loslaat van de kom. 

Schijfjes stokbrood aan beide zijden voorzien van olijfolie met kwastje. Dun laagje Paturain (Knoflook en fijne kruiden) erop smeren en met een vork een dikkere laag van het gehaktmengsel aanbrengen en goed aandrukken. 

Vers gemalen peper erop en in het midden een plukje geraspte kaas. ca. 6-7 minuten afbakken in voorverwarmde combi grill/oven 200 gr. (grill op stand 2 van 3) 1 broodschijfje testen of het gehakt gebakken is en het brood krokant. Anders paar minuten extra bakken.

Stokbrood met gehakt