Tony Northrup over de Canon versus Nikon discussie

Tony Northrup over de Canon versus Nikon discussie

 


Fotograaf Tony Northrup mengt zich in de felle immer aanhoudende discussie over de keuze tussen de twee topmerken in spiegelreflexcamera's. Hij geeft een diepgaande inzage in zijn zorgvuldig uiteengezette bevindingen met betrekking tot de vergelijkingen tussen de diverse mogelijkheden in configuraties, instellingen, lenzen en flitsers van beide camerafabrikanten. Hij geeft hierin zijn motivatie waarom hij toch genoodzaakt is om met Canon te blijven werken terwijl hij serieus overwogen heeft om de overstap te maken naar Nikon.

 

 Vergelijk review

 

Zie zijn youtube video met de review

 Hij geeft hierbij in een korte verklaring ook wat de reden is waarom hij zich slechts beperkt tot het Canon versus Nikon debat en waarom hij de overige merken zoals Sony, Fujifilm, Pentax, Samsung, Panasonic, Olympus en dergelijken buiten beschouwing laat.

 

Review Nikon

 

Vervolgens geeft hij goed onderbouwt aan waarom hij ondanks zijn sterke voorkeur voor een Nikon body, door keuze van lenzen en andere accessoires op bijna elke categorie van fotografie Canon uiteindelijk toch voordeliger uit het vergelijk kwam en de keuze ten gunste van de juiste configuratie op Canon viel.

 

 Vergelijk Canon Nikon

 

 Over het algemeen biedt het review een zeer objectieve kijk door het vergelijken van bijna het gehele assortiment van camera-bodies, lenzen en flitsers die beide bedrijven bieden en ook de compatibiliteit en uitwisselbaarheid met andere lensfabrikanten.

 

 Lenzen en bodies

 

 Zie ook:

 

 Besproken gear:

* Canon 70D: http://amzn.to/1653aFw
* Canon 5D Mark III: http://amzn.to/YV9PQT
* Canon 50mm f1.4: http://amzn.to/106naWd
* Canon 24-105 f/4 L IS: http://amzn.to/TLUmyK
* Canon 70-200 f/2.8 L IS MkII: http://amzn.to/TZngc3
* Canon 500mm f/4 L IS: http://amzn.to/VsA0Yd
* Sigma 150mm macro: http://amzn.to/VNK8O2
* Rokinon fisheye: http://amzn.to/PmNeYM
* YongNuo 568EX Flash: http://amzn.to/10ouomT