Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr) - NL

Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr)

April 2014 het is tijd voor een nieuwe release van de Ubuntu software upgrade naar de LTS (Long Term Support) besturingssysteem als vervanger van het vorige Ubuntu 13.10 (Saucy Salamander) welke in oktober door Canonical werd gelanceerd en ook een jaar later toen Ubuntu 13.04 (Raring Ringtail) werd uitgebracht.

Het LTS principe welke voor de lange termijn ondersteuning van vijf jaar staat betekent vooral dat het een uiterst stabiele versie is die als basis zal dienen voor de komende versies met alle beproefde versies van softwarepakketten. Weinig vernieuwingen dus een solide dektopomgeving op basis van Unity-interface met kernelversie 3.13 van 3 maanden geleden.

Zoals altijd heeft men weer een pakkende codenaam met een verwijzing naar een dier 'Trusty Tahr' oftewel 'Betrouwbare/beproefde Himalayathargeit'.

Canonical heeft met deze LTS versie niet alleen naar de voorheen gekozen focus op de mobiele markt maar zich vooral redelijk fundamenteel op de bestaande desktopinterface georienteerd en dus nog steeds gebaseerd op de beproefde X.org-omgeving en dus nog niet naar het eerder aangekondigde Mir Display, wat mogeijk pas in Ubuntu 16.04 LTS over een tweetal jaar de standaard displayserver moet worden.

 

 Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr)
 Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr)

Zie ook: 

 

Upgrade van Ubuntu 13.10 naar 14.04 LTS

Engelse instructies op Ubuntu site

  • Druk Superkey (Windows key) en type "updatebeheer" in (zonder de aanhalingstekens) in de dash.
  • Update Manager opent dan en komt met de melding: New distribution release '14.04 LTS' is available
  • Klik op Upgrade en volg de instructies.

Om te upgraden van Ubuntu 13.10 op een server systeem:

  • Installeer de update-manager-core package indien deze niet reeds is geïnstalleerd.
  • Launch het upgrade tool met het commando
    sudo do-release-upgrade. 
  • Volg de gegeven instructies.
     

Externe Links