Zwart - wit uitdaging 2014 - NL

In oktober 2014 werd ik voorgedragen door een Facebook-vriend voor de zwart & wit uitdaging. Dit bleek een uitdaging te zijnn om 5 opeenvolgende dagen elke dag een eigen gemaakte zwart-wit foto (monochrome) te uploaden.
Ik heb toen een keuze gemaakt uit verschillende beelden die geschikt waren om te posten voor deze uitdaging. Uiteindelijk had meer dan vijf mogelijke kandidaatfoto's.

 
Eerste is een tijdloos beeld van de markt van mijn woonplaats Eersel in de winter. Het toont de oude pomp van het dorp en een kapel op de achtergrond met een Kerststal ervoor.
Het is genomen in december 2010 slechts een dag na Bibberblues Festival. Want er zijn geen auto's zichtbaar en met alle sneeuw ziet het eruit als een oude ansichtkaart.

Eersel Market Wintertime
 Markt Eersel in de winter

 

De volgende is een foto bij een verkeers Fly-Over bij knooppunt 'De Hogt' in Veldhoven nabij Eindhoven, dit is een deel van de randweg ten westen van de stad van noord naar zuid.

Fly-Over De Hogt
 Fly-Over De HogtCompleet ander beeld is de neo gotische ingang van het gastenverblijf en conferentiecentrum bij Abdij van Postel met de typerende gemetselde bogen.

Postel Abbey
 Zuilengalerij Abdij Posten

 

 Nog een winterbeeld

 Fense with moon and haze
 Hek met maan en nevel

 

Mijn vijfde monochrome foto is van de zomer van 2014 op een nabijgelegen natuurlijke landschap gebied genaamd Cartierheide wat een heidegebied is met diverse toeristische bezienswaardigheden en wandelroutes.

Bench on Cartier Heide
 Bankje op de Cartierheide

 

Ik had nog wat extra mooie zwart/wit beelden over om te delen, de volgende is de abdijkerk 'Sint Niklaas' te Postel met een vlucht wilde ganzen

Postel Abbey Church 'Sint-Niklaas'
 Kerk 'Sint-Niklaas' bij de Postelse Abdij

 

 En enkele andere overgebleven beelden uit mijn monochrome collectie.

 Schans  Water
 Fietser  Boom
 Pad  Eiland
 Horse  Snow
 Paadje Fietspad ASML

_______

Bedankt voor het bekijken.

Camera: Canon EOS 60D

Lens: Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

Foto's door Johfrael ©