Joomla versie 3.4

Joomla 3.4


Vanaf februari 2015 is Joomla versie 3.4 beschikbaar. In deze opvolger van versie 3.3.6 zijn een aantal nieuwe functies geëntroduceerd in het CMS zoals een verbeterde bewerking in de front-end module. ontkoppeling van weblinks, integratie van de composer, Googles nieuwe reCaptcha en verbeteringen in de beveiliging door implementatie van UploadShield code die de meeste kwaadaardige uploads kan detecteren door het onderzoeken van bestandsnamen en inhoud van het bestand. Vanwege technische redenen heeft men de installatie via Web Service uitgeschakeld. Men heeft meer dan 700 bugs opgelostmet de 3.4 release van Joomla CMS.
 
Joomla 3.4

Een greep uit de nieuwe of verbeterde features:

  • integratie van Redis cache,
  • verbeterde front end module editing,
  • de ontkoppeling van weblinks,
  • composer integratie (gave methode om installatie scripts mee te maken),
  • integratie van de nieuwe Google reCaptcha plugin,
  • security verbeteringen door het implementeren van UploadShield code dat de meeste kwaadaardige uploads kan detecteren door de bestandsnaam en content te onderzoeken.

Nightly builds zijn dagelijks bijgewerkte ontwikkelversies van Joomla 3.4 die via GitHub beschikbaar zijn. Dit pakket is beschikbaar op http://developer.joomla.org/cms-packages

Zie ook:

PHP versie 5.3.10 vereist vanaf Joomla 3.3.0
Controleer eerst of de server waarop je deze versie installeert, of waarnaar je wilt updaten over PHP 5.3.10 beschikt. Zo ja, dan kun je updaten naar Joomla 3.4.0.

Installeren vanaf web tijdelijk uitgeschakeld
Deze functie is tijdelijk uitgeschakeld. Wegens de vernieuwing van de Joomla Extension Directory werkt de functie op dit moment niet naar behoren. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing en verwacht wordt dat het vanaf de volgende onderhoudsversie weer zal werken.

Joomla geeft geen update aan
Ga eerst naar Componenten -> Joomla Update en klik daar op Cache opschonen.
In de meeste gevallen zal Joomla daarna normaal aangeven dat er een update beschikbaar is.

Wanneer je naar Joomla 3.4.0 wilt updaten zul je in de opties van Joomla!Update component de updateserver op korte termijn ondersteuning moeten instellen.
In de nieuwe 3.4.0 versie is dit gewijzigd en zul je in de meeste gevallen het updatekanaal op standaard willen instellen.
Let op Update eerst naar Joomla 3.2.7 wanneer de versie die je wilt updaten ouder is dan Joomla 3.2.2. Oudere versies kunnen namelijk niet de PHP versie controleren.

Maak altijd een back-up voordat je begint met updaten!

Downloads

Lees voor het updaten de release notes en de Joomla! 3.4.0 Faq zodat je op de hoogte bent van de laatste informatie rond deze release (er zijn een aantal bugs ontdekt!). Backup altijd je websites voordat je een update gaat uitvoeren.

 

Disclaimer:

Johfrael.nl is not affiliated with or endorsed by the Joomla Project or Open Source Matters. The Joomla logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries. Joomla.org