Pollo alla pizzaola

Pollo alla pizzaola


Italiaanse Pollo alla pizzaola (kipcarbonades in verse pomedoritomaten gebakken/gestoofd)


Bereidingstijd:    30-60 minuten
Keuken:    Italiaanse keuken
Smaak:    Hartig
Techniek:    Stoven en smoren

Ingrediënten:

8 kipkarbonades(dijvlees)
5 pomodori
2 tenen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetllepel gehakte oregano
peper en zout
4 eetlepel olijfolie
2 'bake off' stokbroden

Voorbereiding:

- Tomaten ontvellen (30 sec. in kokend water) en in plakjes snijden.
- Knoflook pellen en fijnhakken
- verse oregano snijden

Bereidingswijze:

1. Smeer de bodem van een braadpan in met olijfolie.
2. Beleg de bodem met plakjes ontvelde tomaat en bestrooi met gehakte knoflook en oregano.
3. Beleg de tomaten met de kipkarbonades en bestrooi met peper en zout.
4. Breng het geheel tegen het kookpunt
5. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat op laag vermogen minimaal 25 minuten stoven.
5. Bestrijk het stokbrood met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
6. Bak de broden bruin in de oven op 200 graden C.
7. Haal de kip uit de saus, breng aan de kook,
8. Voeg eetlepel tomatenpuree toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
9. Serveer de kip met de saus en het brood.

Ook goed te combineren met aardappel gratinee.