Recept voor Grenki (Hartige Russische wentelteefjes)
- Details
- Hoofdcategorie: Artikelen
- Categorie: Gerechten en recepten
- Gepubliceerd: zaterdag 21 februari 2015 14:28
- Hits: 1341
Recept voor Grenki (Hartige Russische wentelteefjes)
Omschrijving van het recept:
Dit is echt een super lekker gerecht uit Rusland. Heerlijk als snack bij de vodka maar het wordt vooral als ontbijt gegeten.
Dit is echt een super lekker gerecht uit Rusland. Heerlijk als snack bij de vodka maar het wordt vooral als ontbijt gegeten.
Bereidingstijd van het recept:
20 minuten
20 minuten
Ingrediënten voor dit recept:
Bereiding / Instructies:
Kluts de eieren met een scheutje melk, een snuf je zout en peper.
Wentel het brood hierin en bak dit in een beetje roomboter.
Smeer het brood in met 1 geperst / fijn geschaafd teentje knoflook.
Smeer een laagje mayonaise hierover.
Hier over een geraspt ei met een snufje zout.
Vervolgens een laagje geraspte winterwortel gemengd met een beetje geraspte rode paprika.
Afmaken met een beetje fijn gesneden peterselie
Het geheel afdekken met folie en een halve dag in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!
- Wit brood
- Eieren (per boterham 1 rauw ei + iets meer dan 1/2 hard gekookt ei)
- Melk
- Peper en zout
- Knoflook (1 teentje per boterham)
- Mayonaise (echte)
- Geraspte winterwortel (ca. 1/2 per boterham)
- Geraspte rode paprika (ca. 1/8 per boterham)
- Een paar takjes verse peterselie
Bereiding / Instructies:
Kluts de eieren met een scheutje melk, een snuf je zout en peper.
Wentel het brood hierin en bak dit in een beetje roomboter.
Smeer het brood in met 1 geperst / fijn geschaafd teentje knoflook.
Smeer een laagje mayonaise hierover.
Hier over een geraspt ei met een snufje zout.
Vervolgens een laagje geraspte winterwortel gemengd met een beetje geraspte rode paprika.
Afmaken met een beetje fijn gesneden peterselie
Het geheel afdekken met folie en een halve dag in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!